Domeinnaam verhuizen Print

  • domeinnaam
  • 1

Het is mogelijk om jouw unieke domeinnaam A- te verhuizen naar de servers van Klazinamedia of B- van onze servers naar een door jouw uitgekozen provider.

In beide gevallen heb je een EPP code nodig.

Een EPP-code is een unieke code van een domeinnaam die noodzakelijk is om de domeinnaam te kunnen verhuizen. De EPP-code wordt geleverd door het Extensible Provisioning Protocol en is nodig bij het verhuizen, vernieuwen of beveiligen van een domeinnaam.

De EPP-code kan ook de volgende namen hebben:

Authorization key
Authorization code
Registrar auth code
Transfer auth code
Domain lock key AUTH-ID
AuthInfo Code
Token
Verhuiscode

In geval A kun je inloggen op het Klanten portaal van jouw huidige provider, de provider bij wie je eerder het domein hebt geregistreerd, inloggen en deze code opvragen Vervolgens gebruik je deze code op het Klantenportaal van Klazinamedia om het verhuisproces te starten. Het verschilt per provider waar je precies deze code kunt vinden. Soms is het vanwege deze gevoelige informatie, noodzakelijk om dit via de Helpdesk van de provider op te vragen.

In geval B kun je inloggen op het Klantenportaal van Klazinamedia en onder jouw domeinnaam deze code opvragen. Deze code gebruik je vervolgens bij jouw nieuwe provider om het verhuisproces op te starten.

Let op! Het kan 5 tot 7 dagen duren voordat jouw domeinnaam is verhuisd. Plan dit dus van te voren goed in.

Kom je er niet uit dan kun je altijd een ticket aamaken. Dan helpen we jou graag verder.


Was dit antwoord nuttig?

« Terug